Totoro, Totoro!

Helsingborg hade inte mycket att komma med igår på festivalen. Efter några promenader runt om på området var festivalen snabbt avklarat. Vi fick ändå i oss lite smågott som hör festivaler till, bland annat munkar! Annars tyckte jag att det var mest unga människor där.

Det roligaste på festivalen var när vi var påväg mot tågstationen. Vi går bara helt vanligt och så kommer en ballong flygandes på marken. I all iver får M för sig att han ska trampa sönder den. Pang! Sekunden efter ser man 5 småbarn stå med ledsna blickar på deras nyss smälla ballong. De kollar på M som om han var den mest hemskaste personen som finns på denna jord!

Vi tog tåget hem tidigt och begav oss till M's lya där vi mest satt och käkade snacks och drack lite. Vi satt där enda långt in på småtimmarna men det var mycket trevligt.

 

Kvällen kommer förmodligen spenderas på 21-års kalas och sedan vidare ut. Min vilda gissning säger att det lutar mot slagt.


Loranga & Rosé

Dagen har tillbringats fram för datorn och The Sims. G33k-varning på mig snart. Det är så lätt att bara fastna i spelet.

Till middagen tänkte jag dricka upp mitt öppnade rosévin. Det visade sig att det var ganska mycket i flaskan så jag håller fortfarande på att dricka upp det. Nu ska jag fixa mig lite snabbt eftersom mitt tåg går om 25 min! Sen bär det av till Helsingborg.

Bye!

Avgift vid kortköp förbjuds

Har du någon gång varit med om den här situationen:

Du ska handla en cider i baren. Cidern kostar 62 spänn och du ska betala med kort. Bartendern säger att det kostar 10kr extra om du handlar på kort för under 100kr.

Det är slut på det nu! Från och med på söndag (1 aug) är det ny lag som träder i kraft som förbjuder handlarna att ta ut avgifter vid kortköp. Gött!

Så nästa gång ett uteställe vill ta mer ta extra avgifter så kan man säga att det är mot lagen!

Källa:http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/avgift-vid-kortkop-forbjuds_2202971.e24

Dags att vakna

Efter att varit själv hemma i nästan en vecka, kommer nu Frankrikes-resenärerna hem. Nu blir det att städa och tvätta hela huset. Det kan ju inte se ut hur som helst. Jag spillde nog någonting sött på golvet under grillkvällen i fredags och nu har myrorna hittat det! Inte kul att ha en hel myrgång in i köket. Fram med damsugaren och sen hällde jag kanel vid dörrspringan. Myror ska tydligen inte stå ut med kaneldoften och det verkar funka bra.

Nu ska jag städa klart snabbt så jag får tid till att spela lite mer sims!

Bye bye

The Sims 3 expansion med vampyrer, en flopp?

Skönt att vara ledig! Nu hinner jag med saker som jag inte gör annars. Som att städa min dator på musik, filmer, serier och foto. Det är mycket som är på "fel" plats så jag brukar inte hitta det jag söker när jag väl vill se eller lyssna på det. Jag tänkte installera de senaste The Sims 3 spelen ikväll. Alltid kul med nya expansionsspel.

Senare i höst kommer ännu ett nytt spel, The Sims 3 Kvällsnöjen. Det påminner om motsvarigheten i The Sims 1 (Hot Date) och i The Sims 2 (Nattliv). Alltså statsmiljö med skyskrapor, fester, barer, kändisar och det nya för detta spelet som skiljer sig från de andra är vampyrer. Kan det vara efter all hysterin med Twilight och True Blood..?

Jag tycker det är synd att de har med vampyrer. The Sims är ändå känt för att vara ett spel som bygger på verkligheten. Bygga upp ett hus, skaffa jobb, skaffa barn som i sin tur växer och det flyter på som det gör irl. Jag kan dra en parallell med The Sims 1. Jag minns att det fanns ett expansion med magi (The Sims Makin Magic), som släpptes i samma veva som när Harry Potter-filmerna började komma. Spelet blev enligt mig en flopp och det blev också det sista expansionsspelet innan The Sims 2. Hoppas på att det som släpps senare i höst inte kommer att bli för mycket inslag av vampyrer och att det inte floppar så som Makin Magic gjorde!

Här är en bild på mig från en maskeradfest för några år sedan! (För er som inte ser så är jag en Sim!)

Nu ikväll har jag även varit och kollat på ännu en lägenhet. Denna var mycket snyggare än den förra. Nu börjar det likna något!


Bakar med kärlek

Gårdagens middag bestod av pizza, en riktigt fin och god sådan! Middagen blev framför tv och MFF - AIK.

 

På kvällen kom J och S över och vi satt och hade trevligt och drack fanta&rosé. Sedan åkte vi in till stan och mötte upp lite mer folk och vi begav oss till slagt. Jag var lite skeptisk och hade inte så höga förväntningar eftersom förra gången vi var där var det inte särskilt bra. Vi åkte in där tidigt och fick halva priset i dörren och på allt i baren. Igår fick man också lov att spela volleyboll på sandplanen. Riktigt nice. Jag tror jag hade sand överallt. Musiken var också bra igår. Riktigt lyckad kväll!


Veckans citat

Vecans citat måste ha varit på min grillkväll från S. Vi sitter ute i min trädgård och mitt under middagen, från ingenstans, säger han:

-Tjejer, ni använder väl fittvål?

Another day in paradise

Igår kväll hade jag en liten tillställning med de underbara gymnasievännerna här. Det var supertrevligt. Grillat är godast, fastän man grilla färdiggrillade kycklingfiléer. Hihi. Till det grillade köttet hade jag gjort pommes, olika såser och fin fin sallad. Maten satt fint och till efterrätt åt vi cookie som jag hade fått av A. Mums! Som vanligt hade jag köpt jordgubbar, fyra hela liter, som jag gjorde sommardrinkar på. Tack för en jättetrevlig kväll vänner!

Nu har jag äntligen fått städat klart på mitt rum, jag var ju så illa tvungen igår. Känns skönt att man kan gå på golvet igen. Jag har en del disk och dyligt i köket sedan gårdagen som jag måste städa upp. Men jag har ingen brådska med det. Ingen som säger till mig att jag måste, jag gör det senare när jag känner för det istället.

 
 
Snart ska jag ner och börja laga mat. Middagen ska förtäras framför tv:n och framför allsvenskan, MFF - AIK. Känns som en evighet sedan Malmö spelade. Förra matchen var jag på fest, så den missade jag och innan det var det ju VM. Jag var väldigt flitig att följa VM och kollade på många matcher men det är skönt att allsvenskan är igång igen. Kanske till och med går på en match på hemmaplan snart. Får se.
 
Ikväll kommer S hit och vi ska ta lite drinkar, kanske jordgubbsdrinkar eller fanta och rosé (haha!). Sedan bär det iväg ut i dimman i Malmö!

Och förresten; Jag vill ha Death Cab's låt Title and Registration på spotify!

Bye bye!

Semester!

Jag har varit (nästan) helt borta från min dator hela veckan. Det blir så fruktansvärt varmt på mitt rum av den, så jag har lånat min brors dator lite då och då. Idag är det äntligen fredag och inte vilken fredag som helst, utan lönefredag och framförallt; SEMESTER! Det ska bli jätteskönt på måndag att inte behöva stiga upp så tidigt. I fyra veckor har jag jobbat varje veckodag och börjat kl 8. Det har varit mycket strul på jobbet, ny leverantör, personalbrist, roboten har krånglat och som inte det vore nog så håller vi på att bygga om på jobbet! Nu kan jag äntligen andas ut och bara njuta av min ledighet.

Sedan igår har jag varit själv hemma. Föräldrarna har åkt till Frankrike och min bror är i Göteborg. Så jag har huset för mig själv ända tills på tisdag!

Ikväll har jag bjudit över gamla gymnasievänner. Vi ska grilla, dricka gott och bara mysa! Blir säkert jättebra. Jag köpte jordgubbar på torget så det blir väl en eller annan strawberry daiquiri. Mitt rum ser fortfarande ut som ett krig. Nu måste jag verkligen ta tag i detta eftersom jag ska ha gäster. Ska också hinna en runda till affären och köpa det sista inför kvällen.

Bye bye


70-års gille, minsann!

Gårdagens fest var nuts! 20 + 50 årsgille. Dotter och pappa. 161 gäster var där. Hela familjen var där. Ingen av oss fyra hade lust att köra hem så vi lät bilen stå och tog taxi hem, för över 650 spänn! Stämningen var på topp hela kvällen. Berodde nog mycket på att det 80% av folket som man kände där. Dem hade räknat med en 75a starksprit per person plus vin, cider och öl på det. Det var inte så man behövde spotta i glaset inte! Maten var också god. Mycket lyckad kväll med dans, liveband och hela paketet! Tack S och P!

I morse var jag lite trött så jag tog mig en välbehövlig sovmorgon. Senare var jag på visning av lägenhet inne i stan. Spännande!

Det står en kladdkaka i ugnen som snart piper. Så nu blir det söndagsmys med film(Snabba Cash), kladdkaka och nyplockade hallon.

Bye bye

Vart tog denna elden vägen? - Hittad!

Körde inom skopunkten på vägen hem för jag kände att jag måste ha skor och det måste vara idag! Efter några varv i affären blev det två par rem-skor. Kanske inte de bästa men de får duga för nu. Fick även 50% rabatt på ett av paren. Ännu en eftermiddag spenderades i en liggande solstol i trädgården. Nu är jag jämn bränd på båda framsidan och baksidan. Härligt!

För mer än två veckor sedan påbörjade jag min städning och jag har inte kommit någonstans. Det är kaos på mitt rum, värre än en tisdag på jobbet! Jag fick en jättestor lust att städa hela rummet när jag väl satte igång detta oändliga projekt. Efter en dag tappade jag både lusten och orken. Jag har frågat mig samma som Winnerbäck; "Vart tog denna elden vägen?". Det har jag undrat länge men nu tror jag att jag har hittat den igen. Ska i alla fall försöka få bort allt från mitt golv. Just nu är kan man inte se golvet och man får gå på sakerna som ligger där för att komma fram. Och så har det sett ut i två veckor.

Imorgon är det fest som gäller. 20+50-års fest. Har hört att det är över 200 pers bjudna. Kommer bli riktigt kul.

Let's go!

Misslyckad skojakt

Dagens skojakt gick inge vidare. Hittade bara massa snygga vardagsskor men inga snyggskor. Jag får göra ett nytt tappert försök imorgon efter jobb. Såvida det inte är sol, för då vill jag hem och lapa sol! Kommer säkert bli så att jag står där på lördag och inte har några skor.

Här är förresten en bild på min klänning som jag köpte häromdan!


Nu ska jag gå och käka jordgubbar framför Saving Private Ryan, med Tom Hanks.

Bye bye!

Victoriadag

Efter att genomsökt både burlöv center och mobilia hittade jag äntligen min klänning och även lite små saker som diadem. Klänningen är en baraxlad, vit med inslag av röd/ljussvarta blommor. Till klänningen tänkte jag ha mitt nya röda diadem med blommor till lockat hår. Det enda som jag behöver nu är SKOR. Stort problem. Jag måste ha nya skor till lördag. Får bege mig upp till stan imorgon efter jobbet och finkamma triangelen till hansa.

Dagen har mestadels spenderats... OH nu ska Calle-Philip ge upp på scenen och ge ett pris(!) Jo, jag har mest varit i trädgården och bättrat på brännan. Körde inom pizzerian på väg hem från jobbet, och det blev en maffig gyrospizza som jag avnjöt på uteplatsen i solen. Sedan blev det lite badmintonträning och senare ivkäll ska jar ta några minuter på min viberationsplatta. Inte försent att tappa kilon innan semestern!

Just nu kollar just nu på Victorias födelsedag, utan Victoria. Jaja, jag kollar hellre på Philip och Saade och på Jöback. Men gud vad Lisa Nilsson har blivit tjock! Hon borde göra något åt det när hon nu är med på tv. A big no no. Programledaren känns inte heller riktigt bra, skogsmulle med hästsvans från naturprogram(?) som drar samma skämt 4 gånger. Nä, tacka vet jag Mark Levengood, han brukar vara så lättsam och man blir så glad på något sätt när han står där och ser lite bortkommen ut.


Svinigt bra

Idag slutade jag i tid och var hemma tidigt, skönt för en gång skull. Nu sitter jag ute i solen och försöker få jämn färg på hela mig. Mina ben är mycket vitare än resten av kroppen, så jag måste fixa till det innan lördagens fest. Termometern står på 41.5 grader här ute i solen. Vet inte om det är så bra för datorn, fast jag försöker att ha den lite i skuggan. Inne i skuggan står också min underbara iPig, Babe. Att den lille grisen är bra kanske man inte kan tro men den är riktigt bra och passar lagom till mig. Han har även fått följa med och resa till Åre och till Rhodos. Perfekt att ta med på resan. En sak som är lite dum är att den måste ha ström från ett uttag. Hade gärna sett att den kunde gå på baterier så man kunde ha med den överallt, som på stranden eller när man är ute på picknick.

Veckans planer:

  • Hitta en snygg klänning + skor till lördag
  • Träffa H och spela badminton
  • S + Ps fest på lördag



 


Efter sol kommer regn!

Gårdagen på st Gertrud blev en trevlig kväll. Först blev det tårta med jordgubbar för födelsedagspojken och sedan tog vi taxi till st Gertrud där vi satt inne på innergården och lyssnade på liveband. Stämningen var väligt trevlig där och jag tror vi sänkte medelåldern sådär 20 år!

Nu blir det att bänka sig framför tv:n och titta på fotbolls finalen. Heja Spain! Och just nu började det ösa ner vatten från skyn. Himmelen bara öppnade sig vilket min gräsmatta är stort behov av. Hoppas bara itne att blixten slår ut tv:n så det inte går att se fotbollen. Aja, världen går väl inte under för lite regn, blixt och dunder.


Mörkvit helg?

Värmen har säkert inte undgått någon och imorgon ska det bli ännu värmare(?)! Gårdagen blev en tröttsam start på helgen. Fick jobba över 4 timmar och kom inte hem förens runt halv 6. Då var jag helt slut och tänkte att det skulle bli en lugn och vit helg. Detta skulle bli första vita helgen sedan veckan innan Åre-resan, vecka 5. På lunchen kunde jag inte låta bli att köpa jordgubbar på torget, 2 liter för 15 kr! Dock belgiska men jag tänkte ändå mala ner de till dricka. Väl hemma på kvällen skulle jag göra smoothiesar. Tänkt att det skulle bli alkoholfritt men det slank ner lite Bacardi Razz, vilket gjorde det ännu godare. Först mixade jag bara isen för att få krossad is. Sedan i med jordgubbar, oblandad saft, Razz, sockerlag och liten skvätt lime. Efter några sekunders mixande fick jag utsökta drinkar!

Kvällen avslutade med badmintonspel i trädgården och sedan framför teven. Först Postkodskampen(som förövrigt inte var något vettigt att titta på) och sedan blev jag sugen på att se Twilight.

Ikväll hade jag inga planer men det blir först hem till M och sedan ut någonstans!

Bye

Jul(i)-städning

Idag slutade jag klockan ett, eller egentligen halv två för jag fick jobba över. När jag kom hem käkade jag tacos med familjen på uteplatsen i den underbara solen. Efter maten tänkte jag lägga mig och bättra på min solbränna lite så jag la mig mitt i solen och somnade. Skitskönt vare.

Igår påbörjade jag en storstädning på mitt rum. Öste ner allt från min bokhylla, skrivbord och allt från mina låder ner på golvet. Det såg förjäligt ut och det gör det fortfarande. Jag tog lite för mycket vatten över huvudet och trodde att det skulle ta en eftermiddag. Men chi fick jag. Trots att jag har slängt ganska mycket är det mycket skit kvar. Nu har jag äntligen fått upp sakerna på min bokhylla. Där står en salig blandning mellan gamla fotoalbum, The Sims-spel, Slitztidning och en "Viktighetspärm". De enda böcker man hittar i min bokhylla är: Sagan om ringen, Harry Potter, Bibeln och tre skolkataloger. Nej, man kan inte säga att jag är en bokmal direkt. Längst upp på bokhyllan står min fina samling av Absolut-flaskor.

 

Totalt har jag 17 st olika sorter; Snowflake, 100, Berri Açi, Disco, Kurant, Rock, Vanilla, vanlig röd(50%), Raspberri, Pears, Maskerad, Mango, Tropics, Peach, Gay, (och ej med på bilden:) Citron och vanlig blå.
Mitt nästa inköp av Absolut ska bli Rubi Red, som har smak av grapefrukt. Fast den flaska jag letar mest efter och kan betala ganska mycket för att få är Bling-Bling. Det är inte innehållet jag vill åt utan endast skalet som är guldfärgat, supersnygg är den! Om någon råkar ha en sådan för mycket där hemma - HÖR AV ER!


Småshopping

Problem med varorna på jobbet igen så jag gick tidigare än vad schemat sa. Begav mig till Entré i jakt på att hitta en ny klänning till den 17:e. Men icke. Efter att ha finkammat hela Entré, nästan alla butiker, så stod jag där med fem småpåsar men ingen klänning. Bara småsaker, för över 500 spänn, som jag egentligen inte behöver men som antingen var på rea eller det-kan-vara-bra-att-ha saker. Till exempel ett par flippflopps från NewYorker som jag har i en annan färg sedan innan. Skitbra är de verkligen, skaver inte mellan tårna eller någon annan stans. I tron på att de gamla jag har kanske går sönder så är det bäst att ha extralager på dem här hemma. Kanske till och med kan funka nästa år!

 

När jag kom hem från Entré satt broder och kollade på Sagan om Ringen triologin, Extended Version. Såklart fastnade jag också framför teven. Känns som det var otroligt längesedan jag såg den. Kom ihåg att det fanns ett klipp på Youtube med svensk översättning som var roligt, om tvreperatören. När jag var inne på YT hittade jag en annan version på hela färden för att förstöra ringen.


Haha, så himla smart. Jag tänkte faktiskt på det innan när jag såg den tidigare idag.

Nu ska jag bege mig ner för att kanske baka något gott medans jag kolla på fotbollen!

Bye bye

Death Cab + Jordgubbar

Värme må vara skönt men det finns en gräns för där det blir för varmt. Det känns som mitt rum har en temperatur på minst 45*C. Pust! Redan vid sjutiden när jag skulle köra till jobbet var det varmt. Fast då var det behaglig värme. Väl på jobbet möttes jag av en varugubbe med EN ynka back med varor i. Vanligtvis är det 40-60 backar. Skönt kan man ju tycka idag fast imorgon kommer det bli hemskt med dubbel ranson varor. Men det ska jag nog kunna fixa med lite hjälp av H. På lunchen gick jag förbi Möllevångstorget och kunde inte låta bli att köpa jordgubbar(15 spänn för en liter!!). Nu sitter jag och avnjutet mina jordgubbar och lyssnar på Death Cab. Blir lite irriterad att ett av deras bästa album, Transatlanticism, icke finns med på Spotify. Favoritlåten med Death Cab är just nu "Meet me on the equinox", vilken också är soundtracket till new moon.


Bio-Time

Pappa håller på att grilla och det doftar ljuvligt upp till mitt rum. Tyvärr måste jag nog slänga i mig maten innan jag måste åka iväg. Om jag har tur kan pappa köra mig upp till stan (a). Ska in till stan och träffa S och J och sedan ska vi gå på bio och se Eclipse. Ska bli jättetrevligt.


Smygstart

Efter att ha haft Gossips som startsida i några månader, eller kanske t.o.m. ett halv år(?), så tänkte jag bege mig in i bloggvärlden. Dock räknar jag inte med att komma med på sidan och det är inte heller min åtanke. Ville mest se om jag har ork och tid att skapa och hålla igång en blogg. Upp till bevis C. Ingen återvändo. Nu kör vi!

RSS 2.0